A koronavírus tulajdonképpen gyökereinél változtatta meg életünket. A világjárvány kitörése óta sem tért vissza az élet teljesen a régi kerékvágásba. A modern orvostudomány azonban gőzerővel dolgozik azon, hogy a vakcinák mellett hatékony gyógyszerek is rendelkezésre álljanak a betegek számára. Addig viszont a tesztelés az egyetlen módja annak, hogy sikerüljön kiszűrni a fertőzötteket, és időben elkülönítésre kerüljenek. Az ehhez használt PCR teszt nem újkeletű dolog, hiszen már több évtizede használják a szakemberek például örökletes betegségek kiszűrésére, vagy fertőző betegségek diagnosztizálására.

A PCR tesztelés fontossága felértékelődött napjainkban, és egyre többen érdeklődnek a magánúton elvégzett teszt iránt. Akár saját otthonába is kiérkezhetnek a szakemberek, de a legegyszerűbb és leginkább költséghatékony módja a dolognak az, ha valamelyik tesztállomásra kér időpontot. Tesztelés előtt mindenképp érdemes átfutni a Margit Laboratórium útmutatóját. A megfelelő információk nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy a tesztponton történő megjelenés az arra alkalmas állapotban történjen. Mire gondolunk?

Fontos, hogy a garatból történő mintavételt megelőző 4 órában már nem szabad enni, inni, dohányozni. Folyadékot maximum 2 órával a mintavétel előtt lehet fogyasztani, tehát ha például rendszeresen gyógyszert szed, akkor ezeket a készítményeket mindenképpen vegye be a megszokott időpontban.

Sokan érdeklődnek arról, hogy mennyire fájdalmas a mintavétel. A PCR teszt során az orrból és a garatból történő mintavétel az ismert. Vannak olyan laboratóriumok, ahol a garatból történő mintavétel elegendőnek bizonyul, így elkerülhető a másik megoldás és a vele járó kellemetlenségek. Egyébként az egész folyamat alig vesz igénybe néhány másodpercet, és fájdalomra biztosan nem kell számítani.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy az állami rendszerben zajló tesztelés bizony hagy maga után némi kívánnivalót. Ha azonnal van szüksége PCR tesztre, szeretné megnyugtatni magát, vagy egyszerűen nem várna arra, míg sora kerül a mintavételi pontokon, akkor érdemes a magánúton történő tesztelés előnyeit választani. Akár otthona kényelmében is várhatja a szakembereket, akik ráadásul 4 főtől ingyenes kiszállással állnak rendelkezésre. Előzze meg a komoly megbetegedést, és derítsen fényt időben arra, ha esetleg megfertőződött!

Előző cikkHogyan találjuk meg a megfelelő fényt otthonunk minden szobájába?
Következő cikkEzekre feltétlen figyeljen webshop indítás előtt