A megfelelő fény megválasztása otthonodban jelentős hatással lehet arra, hogy hogyan érzed benne magad. Fontos, hogy minden helyiségben megtaláljuk a tökéletes megvilágítást, mert ez melegebbé vagy hűvösebbé, nagyobbá vagy kisebbé, világosabbá vagy sötétebbé teheti a teret. Ebben a blogbejegyzésben megosztunk néhány tippet arra vonatkozóan, hogy milyen típusú fények működnek a legjobban a ház különböző helyiségeiben. Kezdjük a hálószobával, hiszen valószínűleg most is ott olvasod ezt a cikket. Ha nyugodt és pihentető környezetet szeretnél teremteni éjszaka, javasoljuk a hangulatvilágítás használatát. Ez általában egy fali lámpa az ágyad mindkét oldalán. Fontos, hogy legyen fényerősség állítási lehetőség rajta, így a különböző hangulatokhoz igazíthatja a világítást.

Előszoba világítás

Az előszobában és más, kevés természetes fényt kapó helyiségekben a LED-es szalagvilágítást javasoljuk. Ez kiválóan alkalmas arra, hogy kiemelje otthonod bizonyos jellemzőit, például a bútorokat vagy a műalkotásokat. Szeretjük az étkezőasztalok fölé akasztott függőlámpákat is, hogy vonzó fókuszpontot teremtsenek, és melegséget adjanak az étkezések alkalmával.

Fények a konyhában

A konyhában fontos, hogy a munkafelületek közelében, ahol az ételek elkészítése stb. zajlik, legyen feladatmegvilágítás, de lehetőség szerint fali lámpa is, hogy a helyiség összességében világosabbnak tűnjön.

Nappali világítás

Azokban a nappalikban, ahol sok természetes fény jut be az ablakokon keresztül, a legjobb, ha csillárok és asztali lámpák keveréke van. Ha ugyanis túl sok a fény a fali lámpákból, akkor a tér hidegnek vagy kevésbé intimnek tűnhet a bútorok stb. által vetett árnyékok miatt.

Gyermekszobák

Ha vidám hangulatot szeretnél a gyerekszobában, fontold meg az éjjeli lámpák mesés vagy állatmintás lámpaernyőit. A gyerekek ágyban tartása és elalvása kihívást jelent, de a megfelelő világítás sokat számíthat. Válassz lágyabb fényeket a kisebb gyermekek hálószobáiba. Az idősebb gyerekek szobáiban az íróasztalok/játékok stb. közelében ajánlott egy asztali lámpa, hogy jó körülmények között tudjanak olvasni, tanulni és játszani.

A LED-es világítás nagyszerű választás folyosókra, irodákba és más olyan helyiségekbe, ahol szükség van állítható fényerő beállításra. A hálószobákat világítsd meg lágy árnyalatú fényekkel, vagy olyan lámpákkal, amelyek nem rontják az alvási szokásokat. A gyerekszobák számára előnyösek lehetnek az asztali lámpák, mivel gyakran kettős célt szolgálnak olvasólámpaként is. Bármelyik szobáról is legyen szó, a Horányi Lámpacenter weboldalán többféle stílus közül válogathatsz!

Előző cikkMiért fájhat a fogam gyökérkezelés után?
Következő cikkHogyan zajlik a tesztelés egy PCR tesztállomásnál?