A virtuális magánszerver, azaz a VPS egyre inkább az egyik legjobb tárhely-választás egy induló cég számára 2021-ben.

A technológiai fejlődés és a piacon található különféle hoszting típusok miatt néha nehéz meghozni a megfelelő döntést egy cégtulajdonosnak. A legegyszerűbb lehetőségtől kezdve, mint amilyen egy cég aldomainje alatti „összekattinható” weboldal, a megosztott tárhely használatán át egészen a saját, dedikált szerverig, a VPS szerver középen található az opciókat tekintve.

Miért érdemes VPS-t választani?

Ha valaki egy közismert domain alá rakja be a saját oldalát, nagyon komoly árat kell érte fizessen később, hiszen az üzleti szférában egyfelől ez a komolytalan kategória, másfelől mert egy jól bejáratott weboldal átköltöztetése rengeteg plusz költséggel jár.

A megosztott tárhely jó választás lehet tesztelésre, illetve kisebb, statikus weboldal üzemeltetésére, de komolyabb feladatokra, összetett weboldalhoz már kevéssé alkalmas, hiszen alkalmasint sok tucat, több száz kisebb weboldallal együtt kell osztozni egyazon szerver erőforrásain.

A dedikált szerver igazi nagyágyú – és ennek megfelelő kiszolgáló személyzetet és szaktudást is igényel. Egy kezdő, szűk költségvetésű vállalkozás számára jellemzően ez megugorhatatlan akadály, vagy felesleges luxuskiadás.

A VPS olyan, mintha saját szerverünk lenne, csak olcsóbban

A VPS azonban egyesíti magában az önálló szerverek hatékonyságát és az osztott tárhelyek alacsonyabb költségvonzatát.

Azok számára, akik úgy érzik, hogy valami lényegesebben többre van szükségük, mint a megosztott tárhely, a VPS nagyszerű lehetőség kapacitásuk növelésére és a komplexebb megoldások kezelésére.

A VPS gyakorlatilag egy olyan fizikai szerver, amely a virtualizációs technikák segítségével kisebb, egymástól elkülönített, tehát független szerverekre oszt fel a szolgáltató. Mivel a hardver megosztott, virtuális szervernek hívják, de ugyanazokat a funkciókat látja el, mint egy dedikált szerver, amely teljes hozzáférést kínál a rendszerhez.

Ezért jó a kezdő vállalkozásoknak a VPS

Amikor egy vállalkozás új szolgáltatást indít, vagy egy meglévőt bővít, akkor gyakran érezheti a cégvezetés az olyan erőforrások hiányát, mint a lemezterület, a RAM és a CPU. Ráadásul az osztott tárhelynek általában van sávszélességet vagy forgalmat illető korlátozása.

Ez pedig lelassítja a webhelyet a legfontosabb pillanatokban, például promóciók, ünnepek vagy más fontos események idején.

A kis- és középvállalkozások elsősorban éppen azért szeretik a Servergarden VPS szolgálatását, mert minden igényüket kielégíti. A VPS ugyanis saját erőforrásokkal bír!

Még ha ugyanazt a fizikai szervert más oldalak is használják, a VPS számára delegált RAM vagy CPU-idő akkor is érinthetetlen lesz a számukra, így vállalkozás virtuális magánszervere ugyanolyan sebességgel és hatékonysággal bír még a legerősebb forgalom idején is. Mindehhez viszont sokkal kedvezőbb díjak társulnak, mint egy dedikált szerver esetében. Érthető tehát, miért ideális választás a VPS 2021-ben a kisebb vállalkozások számára.

Előző cikkAmikor csak női fodrászok dolgoznak egy barber shopban
Következő cikkPostaláda típusok összehasonlítása egy helyen