Mindig is irigykedve néztél azokra, akiknek megadatott, hogy otthonuk kényelméből dolgozzanak? A lehetőség mindenki számára adott, bár tény, hogy nem minden munkakörben lehetséges ilyen módon tevékenykedni. Soha nincs azonban késő átképezni magad, új képességeket és tudást elsajátítani, melyek birtokában akár saját vállalkozásodat is építheted. Az online tér remek lehetőségeket tartogat, és a világ egyre inkább abba az irányba megy, hogy a webes felületet használja a mai kor embere- minden korábbinál változatosabb területeken.

Széles munkavállalói kör érintett

Az otthoni munka előnyei és hátrányai azonban egyaránt jelentkeznek az érintetteknél. Mindenki tisztában van azzal, mennyire kényelmes, hogy még csak az otthon kényelmét sem kell elhagyni a feladatok elvégzésének érdekében. Tulajdonképpen akkor és azt a tevékenységet végzed, amihez kedved van, s ha tartod a határidőket, valamint minőségben is megfelelően teljesítesz, akkor ez valóban egy működőképes rendszer. Építészek, webáruház tulajdonosok, szövegírók, grafikusok, programozók százai tevékenykednek ilyen módon, de ezzel még nem merült ki az érintett szakmák száma.

Tartsd a határidőket!

Felmerül ugyanakkor a kérdés, hogy valóban fenékig tejfel-e az otthoni munka, vagy vannak-e annak hátulütői? Az otthoni munka előnyei és hátrányai mind olyan területek, melyek megfontolást igényelnek. A legfontosabb kérdés talán az, hogy képes vagy-e határidőre dolgozni akkor is, ha a főnök nem áll ott a hátad mögött. Be tudod-e osztani idődet megfelelően, és „jó” főnöke vagy-e saját magadnak.

A teljesítménykényszer akár legjobb barátod is lehet

A teljesítménykényszer ez esetben kifejezetten hasznos tulajdonságnak bizonyul- persze csak az egészséges mértéken belül. A legtöbben ott rontják el, hogy mindig találnak valami egyéb elfoglaltságot akár a házimunkával, akár az egyéb ügyintéznivalókkal kapcsolatban, csak hogy aktuálisan ne kelljen a kötelező munkával foglalkozni. Ennek nem más lesz a következménye, mint a határidőkből kicsúszás, ami a megbízhatatlansággal jelent egyet. Mielőtt tehát elindulnál ezen a lejtőn, és eldobnád magadtól az otthonról végezhető munka kétségkívüli előnyeit, érdemes fókuszálnod, és eldöntened, mennyire fontos ez az egész számodra. Gondolataid valóban teremtő erővel bírnak, ezt pedig megéri kihasználnod a sikeresség és a fókuszált munkavégzés érdekében.

Produktivitás nap mint nap

Az otthoni munka előnyei és hátrányai éppen úgy jelen vannak az érintettek mindennapjaiban, mint bármilyen más, bejárós munkahely esetében. Az önuralom és a megfelelő motiváció azonban kitűnő szolgálatot tesznek akkor, ha hatékonyan és produktívan végeznéd feladataid. Amennyiben saját vállalkozásod építgeted, akkor a motivációból valószínűleg nincs hiány. Ha mégis úgy éreznéd, hogy kiégtél, akkor add meg magadnak azt a szünetet, amire szükséged van mentálisan és szellemileg. Ilyenkor akár egy nap kikapcsolódás is csodákat tehet, s utána megújult energiákkal vághatsz bele munkádba.

Előző cikkHasznált ruha vásárlás – spórolj százezreket ruhatárad összeállításán!
Következő cikkA magas vérnyomás tünetei és megelőzése