A hideg hónapok már visszavonhatatlanul beköszöntöttek. Ha a nappalok kevésbé is hűvösek, esténként már hamisítatlan téli a hangulat. Ilyenkor rendszerint több időt töltünk a négy fal között, mely korántsem mindegy, milyen stílussal áll rendelkezésünkre. Még a férfiszem is észreveszi, ha hangulatos teret varázsolsz az évszaknak megfelelő dekorációval. A téli dekoráció ötletek nem merülnek ki az adventi időszakban elterjedt adventi koszorúban. Tarts velünk, és öltöztesd otthonod az évszaknak megfelelő ruházatba, akár saját kézzel készült darabokkal!

Téli dekoráció ötletek- inspirálódj a Pinterestről!

Mi más lehetne jobb inspiráció, mint a világhálón elérhető tartalmak? A Pinterest e tekintetben a legjobb választás. Téli dekoráció ötletek százaival találkozhatsz, melyek garantáltan felkeltik alkotni vágyásod. Legyen szó akár természetes alapanyagok felhasználásával készült megoldásokról, akár a már meglévő tárgyaid újragondolásáról, garantáltan találhatsz kedvedre valót az ötletek között.

Ajtókopogtató, az örök klasszikus

Nem csak az ünnepek előtt érdemes az ajtókopogtatóban gondolkodni. Minden évszakhoz megtalálhatóak azok a típusok, amelyek passzolnak az időszakhoz. Az ősz remek alkalom ahhoz, hogy terméseket gyűjts az erdei séta alkalmával. A különféle toboz fajtákból, gesztenyékből, makkokból már önmagában is alkothatsz egy koszorút, de az előre kapható koszorú alapok is remek választásnak bizonyulnak. Engedd szabadon a fantáziád, és rögzíts olyan elemeket az alapra, melyek elnyerik tetszésed. A ragasztópisztolyról viszont ne feledkezz meg, ez ugyanis nélkülözhetetlen az alkotáshoz.

Téli dekoráció ötletek beltérre

Szintén a felsorolt terményeket használhatod egy átlátszó vázába halmozva, vagy egy tálra, gyertya köré helyezve, s máris ízléses asztali dísz kaphatsz. A legjobb ezekben az, hogy tulajdonképpen semmibe sem kerülnek, és egy hétvégi séta alkalmával is összegyűjtheted a szükséges alapanyagokat. A makkok képkeret dekorálására is praktikusnak bizonyulnak, de a fagallyak is elláthatnak hasonló feladatot.

Skandináv életérzés otthonodban

A skandináv lakberendezési stílus nem véletlen örvend nagy népszerűségnek. A fa alapanyag, a pihe-puha takarók és párnák már önmagukban is kiválóan alkalmasak arra, hogy otthonos hangulatot teremtsenek. A lakberendezési áruházakban elérhető áron beszerezhetsz dekorációs elemeket, de például fagallyakból, fonalakból, hobbi üzletekben elérhető tollakból sajátos álomcsapdát is alkothatsz. Ezek az elemek sokak kedvenceinek számítanak, ráadásul saját készítéssel a kreatív energiáid is kiélheted.

Mint oly sok más esetben, így a lakásdekoráció terén is bebizonyosodott már, hogy nem az anyagiakon múlik az, milyen végeredményt hozol ki a dologból. A téli dekoráció ötletek célja is az, hogy egyedi stílust teremts, s valahogyan a négy fal közé csempészd azt a hangulatot, amely magával ragad és maradásra invitál. A természetes alapanyagokkal éppen úgy nem lőhetsz mellé, mint az egyszerű, minimál stílussal, ami kiválóan beilleszthető tulajdonképpen bármilyen irányzat bútorai, textíliái közé.

Előző cikkJátszmák a párkapcsolatban- cél a hatalomgyakorlás?
Következő cikkMegfázás ellen gyorsan? – Itt a meghűléses időszak!