Az ideális lakberendezési stílust keresed? Szeretnéd, ha öröm lenne hazatérned, és olyan környezet fogadna, amiben valóban otthonosan érzed magad? Sokak számára okoz nehézséget ez, és általában csak egymás mellé halmozzák a bútorokat, textíliákat, melytől így a legkevésbé várható, hogy stílusos összkép valósuljon meg. De vajon honnan tudhatod, hogy melyik stílus illik személyiségedhez? Hogyan találd meg az ízlésednek megfelelő irányzatot? Tarts velük, és tudj meg többet az aktuálisan is trendi lakberendezési irányzatokról.

Milyen stílus illik hozzám?

Saját ízléseddel valójában csak Te magad lehetsz tisztában. Némi segítséggel azonban szolgálhatnak azok az irányzatok, melyek gyakran visszaköszönnek a lakberendezési magazinok oldalairól. A Pinterest is hasznos segítőtársnak bizonyulhat, ahonnan ráadásul inspirációt is gyűjthetsz, és megtalálhatod a választ arra a kérdésre, hogy „milyen stílus illik hozzám?”.

Romantikus alkat vagy? A vintage a Te világod!

Virágmintás lakástextíliák, kissé kopottas felületek, melyek ugyanakkor kiválóan passzolnak a vidék romantikájához? A vintage soha nem megy ki a divatból. Bár már nem a szárított virágcsokrok idejét éljük, de a megfelelő felületekkel, fa bútorokkal, természetes színekkel és persze szívet melengető kiegészítőkkel elképesztő végeredményt valósíthatsz meg otthonodban. A vintage megállja a helyét akár egy nagyvárosi lakásban is. Nem csak javíthatatlan álmodozóknak ajánlott, hanem mindazoknak, akik ízlésesen finom környezetet teremtenének otthonukban.

Ehhez a stílushoz remekül passzolnak a teraszok és a télikertek is. Egy épület igazi kincse lehet a télikert. Ez a helyiség olyan, mintha egy csodás kertben ülnénk, csak éppen az időjárás nem zavar bennünket. Egyszerre stílusos és elegáns, mindig jó ott időzni.

Tudatos és otthonos egyszerre? Ismerd meg a Japandi-t!

Hallottál már a Japandi irányzatról? Ha nem, az semmiképpen sem a Te hiányosságod, hiszen még egy viszonylag új megoldásról van szó. A japán és a skandináv stílus ötvözéséből olyan egyedi lakberendezési stílus született, amely garantáltan különlegesnek számít. A japán irányzat szögletes formái, kontrasztos, gyakran feketét is alkalmazó színvilága kiválóan kiegészíthető az otthonos, bekuckózós, pihe-puha takarókkal teli skandináv stílussal. Figyelj, hogy egyik irányába se mozdulj el túlzottan, de mindkettő megtalálható legyen otthonodban.

Kuckózós hangulathoz skandináv stílus

Fa bútorok, puha párnák, takarók, lámpák és ízléses dekorációs elemek – mindannyian jól ismerjük a skandináv egyszerűséget, mely egyúttal az otthonos hangulatot sem nélkülözi. Ha éppen azon merengsz, hogy vajon milyen stílus illik hozzám, akkor érdemes ezen a megoldáson elgondolkodnod. A felesleges holmiktól szabadulj meg, és maradjon az, ami valóban hasznos, szemet gyönyörködtető, és ugyanakkor otthonos érzetet ad.

Art deco és eklektika: rend a káoszban

E két stílusirányzat elsőként úgy tűnhet, hogy csak különféle stílusú darabok egymás mellé kerültek. Ugyanakkor tény, hogy mindkettőnek megvannak a maga jellegzetességei. Művész beállítottságúaknak éppen úgy ideális választásnak bizonyulhatnak, mint a különleges megoldások kedvelőinek. Figyelj az összhangra, ellenkező esetben zsúfolt hatást kelthetsz.

A klasszikus is lehet egyedi!

Ki mondta, hogy a klasszikus irányzat nem lehet személyre szabott? Alkoss sajátos dekorációkat a falakra, készíts egyedi festményeket, fotókat, vagy keresgélj másodkézből, különleges lakástextíliákat! A legegyszerűbb szekrényt is feldobhatod öntapadós bútortapéta használatával, de a Pinteresten látható kreatív ötletek között is találhatsz inspirációt.

Előző cikkSaját testsúlyos gyakorlatok – Ki se kell mozdulnod otthonról!
Következő cikkÍgy készítsd fel a kertedet a tavaszra! – 5 tavaszváró kerti program