Az idegenforgalom témája az elmúlt hónapokban igencsak háttérbe került. Ugyan a nyári időszakban akadtak olyan hetek, amikor minden korábbinál többen keresték fel a Balatont, de alapvetően a mai kor embere aktuális helyzetben meggondolja, hogy hova utazik. A külföldi kikapcsolódás egy időre valószínűleg kerülendő lesz, és ha a vonatkozó jogszabályok lehetővé is teszi azt, a világjárvány hatása még garantáltan sokáig rányomja majd bélyegét az ágazatra.

Fókuszban a higiénia

Míg korábban a családok, baráti társaságok akár évente több alkalommal is a légi közlekedés és a külföldi utazás mellett tették le a voksot, addig ez aktuálisan inkább a belföldi turizmus irányába mozdul. A hazai idegenforgalmi szolgáltatók, hotelek igyekeznek olyan kínálattal jelen lenni a piacon, ami vonzó az utazni vágyók számára. A tömeget mindenki joggal kerüli, és alapvető elvárás a vendégek részéről a maximális higiénia. Mindezt egyébként is fontosnak tartja a mai kor turistája, de a jövő fokozottan ebbe az irányba mutat.

A vidéki turizmus az igazán népszerű!

A belföldi turizmus Magyarországon mindig is igyekezett felzárkózni a külföldi úti célok vonzerejéhez, és most úgy tűnik, ez utóbbiak híján sokan kifejezetten az itthoni pihenés mellett teszik le a voksot. Ez már a nyár utolsó hónapjában is bebizonyosodott, amikor a Balaton partján szinte megmozdulni sem lehetett. Ha ilyen tömegre nem is számíthatunk hazánk népszerű idegenforgalmi régióiban, de a hotelekben a hosszú hétvégéken, vagy egy-egy akciós ajánlat erejéig biztosan sokan megfordulnak majd. Természetesen ez annak függvényében is alakul, hogy az ország mely térségéről van szó. A budapesti turizmus sajnos nem sok jóra számíthat, de a vidéki úti célok nagy népszerűségnek örvendenek.

Szálloda vagy apartman?

Az utazni vágyók körében gyakran merül fel a kérdés, hogy milyen szálláshelyet válasszanak. A hotelekben szinte biztos, hogy a személyzeten kívül más vendégekkel is találkozni fognak. A szállodáknál nagyobb szabadságra vágyók általában az apartmanok, vagy a néha elképesztő környezetben fekvő vendégházak előnyeit választják. A belföldi turizmus Magyarországon azok számára is remek lehetőségeket tartogat, akik úgy hiszik, már mindent láttak határainkon innen.

Az olyan természeti kincsekben gazdag térségek, mint a Balaton-felvidék, az Északi-középhegység mindenképpen figyelmet érdemelnek, de Pécs környékén is számos kirándulóhely, túraútvonal, tó várja a természet szerelmeseit. Aktuális helyzetben ráadásul kevés jobb választás bizonyulhat a természetben zajló programoknál, hiszen így a tömeg is elkerülhető, a mozgással pedig immunrendszered erősítésének érdekében tehetsz.

A belföldi turizmus Magyarországon valószínűleg biztonságosabbnak tűnik az utazni vágyóknak, mint a külföldi úti célok felkeresése. Gyakran hallani ugyan arról, hogy a világ egyes tájai már nyitnak a turisták irányába, vagy éppen elszigeteltségük miatt bizonyulnak biztonságosnak, de a legtöbben várhatóan itthon igyekeznek tervezni a közeljövőben pihenéseiket.

Előző cikkPihentető nyaralás babával is lehetséges
Következő cikkMinek köszönhető a Shiatsu masszázs népszerűsége Budapesten?