Nap mint nap a világháló előtt töltöd munkaidőd? Kiszakadnál a napi rutinból és újszerű élményekkel gazdagodnál? Míg néhány évtizede az internet és az általa kínált lehetőségek újdonságnak számítottak, addig napjainkban már nem múlhat el perc, hogy ne állna az rendelkezésünkre. Magunkkal visszük zsebünkben, de a munkahelyeken vagy a home office elfoglaltságok kapcsán is nélkülözhetetlen társ. De vajon létezik-e kikapcsolódás nélküle? Mennyire kapnak helyet életedben a kreatív ötletek? Kiéled vajon az ilyen oldaladat?

A tapasztalatok azt mutatják, hogy az internet-függőség mára olyan pszichés problémává vált, mint akár a depresszió vagy a pánikbetegség. Legtöbben kényszeresen pörgetjük a Facebook-ot, folyton az Instára posztolunk, vagy a különféle, minőségében talán silány YouTube csatornákat követjük már csak megszokásból is. Belegondoltál már abba, hogy egy nap mennyi időt töltesz a világhálón anélkül, hogy bármi hasznosat tennél, vagy gazdagodnál az ott elérhető információkkal? Persze nem minden arról szól, hogy produktívak legyünk, néha a kikapcsolódásra is szükség van, de korántsem mindegy, hogy annak milyen formáját választod, és épülsz-e általa.

Nem véletlen, hogy egyre többen vannak, akik szabadidős elfoglaltságként az interneten kívüli tevékenységet választják. Az online játékok, a filmnézés vagy a YouTube is képesek arra, hogy kiszakítsanak a valóságból, és új energiákkal töltsenek fel, de érdemes néha ezeken kívül is gondolkodni. Tarts velünk, és találj olyan időtöltést, amely a kreativitásról, az önmegvalósításról, vagy akár régi vágyaid valóra váltásáról szólnak!

Éld ki kreatív éned!

A kreatív ötletek sokak számára egyet jelentenek az alkotással. A gyakorlatban a legtöbben aligha tudják kiélni kreativitásukat munkájukban. Ilyenkor remek választás lehet a rajzolás, a festés, vagy éppen a lakásdekorációs elemek készítése. Ez utóbbi akár vállalkozási ötletként sem utolsó. Ha van időd és ambíciód, kisvállalkozóként elkezdhetsz hasonlókkal foglalkozni. A hobbi boltokból és webshopokból ma már megfizethető áron beszerezheted a szükséges alapanyagokat, melyeket akár csak saját örömödre is felhasználhatsz.

Találj új elfoglaltságot!

Gondoltál már arra, hogy rendszeresen úszni járj? Mi a helyzet a társastáncokkal? Van egy horgász haverod, aki régóta rá akar venni, tarts vele? Érdemes az újdonságoknak esélyt adni, hiszen soha nem tudhatod, hogy a kreatív ötletek mellett milyen egyéb kikapcsolódási forma az, ami igazán közel áll hozzád. Néha csak tenni kell egy próbát, ha pedig nem jön be a dolog, egy tapasztalattal gazdagabb lettél.

Mindegy, hogy a kreatív ötleteket érzed magadénak, vagy társaságba mennél, esetleg a magányos elfoglaltságok érdekelnek, az internetes világon kívüli programok újszerű élményeket jelentenek, és kiválóan alkalmasak arra, hogy gazdagabbá tedd segítségükkel személyiséged. A kreatív megoldások ráadásul arra is jók, hogy megéld azon oldalaid, melyek érzelmektől, intuícióktól vezéreltek.

Előző cikkMegfázás ellen gyorsan? – Itt a meghűléses időszak!
Következő cikkOnline könnyen elintézheti az FFP2 maszk rendelését