Dugulások nehezítik meg mindennapjaidat? Sokadszorra próbálkozol a vegyi anyagokkal és a pumpálással? Kevés bosszantóbb dolog képzelhető el az otthon rendszereivel kapcsolatban, mint a dugulás. A szaniterek esetében megjelenő probléma gyakran makacsabb annál, hogy a házilagos megoldások elegendőnek bizonyuljanak. Lehetséges a duguláselhárítás bontás nélkül? Mit tehetünk, ha nem hívnánk azonnal szakembert? Milyen okok vezetnek a dugulások kialakulásához? Tarts velünk, cikkünkben ezt a témát vesszük górcső alá.

Nem mindegy, hogy használod a szanitereket!

A dugulások a konyhában, a fürdőszobában és a toalettben okozzák a gondokat, de előfordulhat az is, hogy a probléma forrása a kertben van. Függetlenül a dugulás helyétől abban mindenki egyetért, hogy a háttérben sokszor a nem megfelelő szaniterhasználat áll. Te is azok közé tartozol, akik egyfajta mindent elnyelő szemetesként tekintenek a toalettre? Kár lenne így tenned, hiszen akár gyorsan makacs dugulás lehet a dolog vége. Az ételmaradékoknak, a használt macskaalomnak vagy a nőgyógyászati kellékeknek a szemetesben van a helyük.

Fókuszban a megelőzés

Hasonlóképpen odafigyelést igényel a konyhai lefolyó is, melynek esetében a rendszer elzsírosodása éppen úgy előfordulhat, mint a fürdőszobai szanitereknél. Ez ellen tulajdonképpen annyit tehetsz, hogy nem öntesz zsiradékot a lefolyóba, és időnként forrásban levő vízzel átöblíted azt. Ez a folyamat egyébként természetes, viszont igen sok gondot okozhat akár új építésű ingatlanok esetében is. Sokan attól tartanak, hogy csak bontással, magas költségekkel hozható helyre a rendszer.

Duguláselhárítás bontás nélkül, profikkal

Érdemes felismerni azt, hogy mikor nem hoz eredményt a duguláselhárító vegyi anyagok, a házilagos ecet és szódabikarbóna alkalmazása, s honnantól felesleges tovább a pumpálással bajlódni. A duguláselhárítás bontás nélkül is megvalósítható, ám ehhez időben szakembert érdemes hívni. A profik a kamerás cső-és csatornavizsgálat segítségével nézik át a rendszert, és pontosan látják így, hogy milyen problémával van dolguk.

Figyelj a kerti csövekre is!

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a legtöbbször a duguláselhárítás bontás nélkül történik, speciális eszközök alkalmazásával.  A bontás csak akkor válhat szükségessé, ha csőrepedésről, vagy rosszabb esetben törésről van szó. Ilyenkor is lehetséges azonban a célirányos helyreállítás, melynek köszönhetően minimalizálhatóak a költségek.   

Nem ritka, hogy a csőtörés a kertben történik. A nagy gyökérzettel rendelkező növények sok gondot képesek okozni, hiszen bekúszhatnak a cső repedéseibe, idővel szétfeszítve azt. S hogy milyen jelei vannak ennek? Ha esős időben a toalettből visszafelé folyik a szennyvíz, akkor kerti csőtörésre számíthatsz. Kertépítés során tehát érdeme a csövektől távolabb ültetni a növényeket.

A duguláselhárítás bontás nélkül kivitelezhető a legtöbb ingatlanban, s már csak a rendszer mihamarabbi átjárhatósága érdekében is megéri profik segítségét kérni. Miért bajlódnál magad, és költenél ezreket vegyi anyagokra, ha ennyiből akár szakember is megoldhatná a helyzetet?

Előző cikkEgyre népszerűbb a home office munka!
Következő cikkA magyarok egészségi állapota- melyek a leggyakoribb problémák?