A férfi ruhatár összeállítása legalább annyi figyelmet érdemel, mint a nők gardróbja. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy a férfi divat talán kevésbé van szem előtt, mint a nők számára kínált ruhadarabok és trendek. Abban mindenki egyetért, hogy egy jó öltöny nélkülözhetetlen, hiszen bármikor adódhat olyan alkalom, amikor pont egy megfelelően szabott szettre van szükség. A klasszikus öltönyök mellett ugyanakkor ott vannak még a sportzakók, ezek természetesen lazább öltözködési szabályokat engedélyeznek. Mi alapján válasszunk öltönyt? Melyek azok a sarkalatos pontok, melyek feltétlenül odafigyelést igényelnek?

Nem mindig könnyű követni, hogy milyen irányba mozog a férfi divat, de azért vannak olyan weboldalak (mint például az elitedivat.hu), amelyek tudnak segíteni az öltöny választásban. A személyes megjelenés és a méretre igazítás ugyanakkor ez esetben is nélkülözhetetlen, hiszen ahányan vagyunk, annyiféle testalkattal rendelkezünk.

Az ideális öltöny titka az, hogy pontosan illik viselőjére. A zakó esetében a testhez álló megoldásoké a főszerep, viszont fontos, hogy a könyököt kényelmesen be lehessen hajlítani abban. A gallér semmiképpen ne álljon el a zakó hátától. Alapvetően lényeges az is, hogy a zakó ne ráncosodjon, ne feszüljön, a mellkas és a has vonalában pedig egyenesen álljon. Szintén lényeges az is, hogy meddig ér a zakó. Hosszúságát illetően ott kell véget érnie, ahol a fenék elkezd kerekedni. További kritikus terület az is, hogy milyen legyen az ujjhossz. Esetében az orsócsontig érő fazon az ideális, és az ingujjnak legalább másfél centiméterre kell kilógnia abból. A szigorúnak vélhető szabályok nem véletlen alakultak így, hiszen a tökéletes megjelenés ismérveinek számítanak a zakó kapcsán.

A méret csak egy tényező, mellette természetesen ott van még a szín és a stílus is. A klasszikus fekete, kék és szürke mellett igen széles színskálával találkozhatunk, bár a hagyományos színek rendszerint mindenhol megállják a helyüket. Érdemes azonban nyitottan gondolkodni, és ha az alkalom engedi, akkor a mályva, a lila, vagy éppen a kockás stílust előnyben részesíteni. Farmerrel ideális választásnak bizonyulnak a sportzakók, melyek egyébként munkahelyre, laza megjelenéshez tökéletes választásnak számítanak.

Előző cikkEzekre feltétlen figyeljen webshop indítás előtt
Következő cikkA napelemes inverterek működése – Mi a szerepük a napelem rendszerben?