Az egészség megőrzésére napjainkban minden korábbinál nagyobb hangsúlyt igyekszünk fektetni. Nem véletlen, hiszen az aktuális helyzet és a téli hónapok közeledése együttesen járulnak hozzá ahhoz, hogy az emberek egyre fontosabbnak kezdik tartani saját egészségüket. Mi sem mutatja ezt jobban annál, mint hogy a vitamin és ásványi anyag készítmények után jelentősen megnövekedett a kereslet.

Természetes forrásból a leghatékonyabb!

Ugyan az étrend-kiegészítők igen széles választékban elérhetőek, mégis fontos, hogy igyekezzünk természetes forrásból pótolni a mikroelemeket. A tapasztalatok azt mutatják, hogy így jobban hasznosulnak azok a szervezet számára.  Persze felmerül a kérdés, hogy mennyi vitamin és ásványi anyag marad az alapanyagokban azt követően, hogy akár a fél világot átutazták. A szakemberek azt javasolják, hogy ha tehetjük, vásároljunk helyi termelőktől, és a frissen leszedett gyümölcsöket, zöldségeket fogyasszuk el minél hamarabb. Ez a késő őszi-téli hónapokban kevésbé lehetséges, ezért ilyenkor fokozottan igaz, hogy a vitaminok és ásványi anyagok pótlásra szorulnak.

Hallottál már a superfood-okról?

Minden bizonnyal, hiszen ki sem kerülhető a kifejezés, ha kicsit is olvasott vagy az egészséges étkezés témában. A szuperélelmiszerek olyan alapanyagokat takarnak, melyek koncentráltan tartalmazzák a szervezet számára szükséges mikroelemeket. Vannak olyan típusok, melyek bármelyik háztartásban megtalálhatóak, de talán még nagyobb számban vannak jelen a korszerű vagy éppen újra felfedezett alapanyagok a piaci kínálatban.

A fokhagyma antibakteriális és vírusellenes hatásai mellett a szív-és érrendszer számára is igen hasznos alapanyagokat tartalmaz. A vöröshagyma teaként a köhögés hatékony ellenszere, de a zöld leveles zöldségek, a citrusfélék is remek választásnak bizonyulnak.

Maca portól a kollagén peptidig

A bio boltok kínálatában gyakran találkozni olyan készítményekkel, amelyekről sokan még csak nem is hallottak. Érdemes ezeknek hatásmechanizmusával is tisztában lenni, hiszen ma már megfizethető áron hozzájuthatunk értékes mikrotápanyagokhoz.

A maca por és a moringa por rendkívül jó energetizáló hatással rendelkezik. Hasonló a helyzet például a szálas csalánteával is. A méhészeti termékek a téli hónapokban nélkülözhetetlennek számítanak. Érdemes beszerezni jó minőségű mézet és virágport, mely utóbbiból naponta egy-két evőkanállal fogyasszunk. A már esetlegesen megtörtént megfázás vagy vírusfertőzés esetén is kitűnő szolgálatot tesz az immunerősítő hatással is rendelkező virágpor. A kollagén peptid a bőr, a haj és az ízületek egészségét szolgálják, de az emésztőrendszer egészségének érdekében is jó választásnak bizonyul.

A vitaminok és ásványi anyagok nélkülözhetetlenek annak érdekében, hogy immunrendszered optimálisan védjen a kórokozók támadásaival szemben. Az étrend-kiegészítő formájában szedett mikroelemek is hasznosak lehetnek, de megéri akár olyan korszerű készítményeket is kipróbálni, mint a manapság nagy népszerűségnek örvendő CBD olaj. Ne feledd, saját egészségedért Te magad tehetsz a legtöbbet! Miért ne kezdenéd el már ma az életmódváltást és a fokozott odafigyelést?