Igényes környezetet teremtenél otthonod falai között? A lakberendezési áruházak néha meglepően borsos áron kínálják még a legkisebb dekorációs kelléket is, hogy a nagyobb bútorokról már ne is szóljunk. Természetesen alternatíva itt is bőven kínálkozik, hiszen a lapra szerelt bútorok rendszerint kedvező áron beszerezhetőek, ám tartósságukhoz fűzhető némi kétség. Cikkünkben olyan olcsó lakberendezési ötletekkel igyekszünk segíteni, melyek bárki számára elérhetőek.

Kreatív és olcsó lakberendezési ötletek

A hétköznapokban számtalanszor bebizonyosodott már, hogy néha bizony a kreativitás többet ér, mint a konkrét anyagiak. Sőt! A kreatív megoldásokkal a méregdrága termékek is kiválthatóak, sőt, látványosabb és egyedibb végeredmény születhet ilyen módon. Gyűjts inspirációt az olyan oldalakról, mint a Pinterest, vagy nézelődj a másodkézből beszerezhető bútorok, lakástextíliák között!

Vásárolj másodkézből!

A használtan vásárlás egykor egyet jelentette a szükséges anyagiak hiányával. Ma már inkább trend az, hogy a rendelkezésünkre álló forrásokat a lehető leginkább tudatosan osztjuk be, ezzel akár saját ökológiai lábnyomod csökkentésének érdekében is téve. Akár turkálókban is igényes lakástextíliákra bukkanhatsz, az online felületeken pedig használt bútorokhoz juthatsz hozzá igen kedvező áron. Ha némi felújításra szorulna a választott darab, akkor az öntapadós bútortapétákban érdemes gondolkodni.

Nyomtass, ragassz, ötletelj!

Miért ne nyomtatnál képkereteidbe olyan képeket, melyek igazán közel állnak hozzád? Nem csak a saját fotókra gondolunk, hanem a világhálón elérhető milliónyi elképesztő fotóra, képre. Ha képkereteid varázsolnád egyedivé, akkor ezt kagylókkal, kavicsokkal megteheted. Ez utóbbiak az őszi erdő terméseivel kitűnő választásnak bizonyulnak ajtókopogtató gyanánt. Miért adnál ki komoly ezreket az efféle, saját magad által is elkészíthető csodákért?

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a kreatív elfoglaltságok minden korábbinál többeket vonzanak. Mindegy, hogy a munkahelyi számítógép használatból van eleged, vagy a benned rejtőző kreatív energiáknak adnál helyet, a hobbiboltokban vagy akár a természetben is megtalálhatod a szükséges alapanyagokat. Egy ragasztópisztoly azonban biztosan kitűnő szolgálatot tesz, ám ezt 3-4000 forintért már jó minőségben beszerezheted.

Olcsó lakberendezési ötletek az egyediség jegyében

A lakberendezésre kifejezetten igaz, hogy nem az áron múlik a végeredmény, sokkal inkább a jó ízlésen. Gondoljunk csak a raklapokból készült bútorokra, vagy a már említett kreatív dekorációs elemekre. Akár álomcsapdát, vagy hasonló, az indián, a mexikói kultúra sajátosságait idéző elemeket is megalkothatsz. A területen a legnagyobb videomegosztó portál és a Pinterest igazi kincsesbányának bizonyulnak.

S hogy milyen lakberendezési stílus mellett érdemes döntened? Míg a loft megköveteli az ingatlan sajátos elrendezését, addig a minimalista, az art deco, a vintage, vagy a mostanság újdonságszámba menő Japandi már kevésbé függ attól, hogy mekkora tér áll rendelkezésedre. Akár egy panelben is igazi rusztikus, mediterrán konyhát valósíthatsz meg, de az eklektika is sokak szívéhez áll közel a maga izgalmas sokszínűségével.